Even voorstellen…

Mijn naam is Kim Schäffer en ik werk als GZ-psycholoog bij Solutalks. Op dit moment vanuit Toscane in Italië, dus op dit moment zie ik de bergen en zit ik lekker in de middle of nowhere.

Waarom koos jij voor Solutalks? 

Een van de redenen is het locatie onafhankelijk kunnen werken. Het is fijn om nu in Italië te zitten en om serieus werk af te wisselen met natuur om me heen wanneer ik naar buiten loop. Een hele fijne work-life balance zo! Ik ben iemand die van nieuwe ervaringen en plekken houdt en dat gaat veel beter als ik niet elke dag op mijn fiets naar hetzelfde kantoor moet. Nu heb ik de mogelijkheid om ook naar het buitenland te gaan en kan ik nog steeds specialistisch en diepgaand behandelen. Bij veel andere online plekken zie ik toch meer dat het e-modules zijn of een strak protocol, bij Solutalks kan ik cliëntgericht en specialistisch werken met een multidisciplinair team vanaf elke plek die ik wil.

De motivatie en proactieve houding van mijn collega’s werkt aanstekelijk… Iedereen wil Solutalks naar een steeds hoger niveau tillen

Het team… 

Ondanks dat we als team allemaal online werken vanuit huis of buitenlandse plekken, ervaar ik veel binding binnen het team van Solutalks. Dat heeft veel met de jonge (of jong van geest) teamleden te maken en het feit dat iedereen zich inzet voor een goede onderlinge band. Daarnaast ontstaan er grappige dingen zoals een SoluMuzieklijst en activiteiten. Er is ruimte voor lachen en plezier naast werk!

Ambities Solutalks 

Ik heb veel zin in de groepstherapieën die gaan starten. Daarnaast blijven we up to date door onze deskundigheidsbevorderingen, dat is leuk om te volgen en om eraan bij te dragen. Daarnaast is de continue uitbreiding van het team en het daarbij overdragen van ons werkenthousiasme op (potentieel) nieuwe collega’s is iets waar ik steeds naar uit kijk. Het is fijn om anderen te kunnen laten zien hoe goed je ook je behandeling online kan doen en therapievormen zoals stoelenwerk heel mooi vorm kan geven met je cliënt. Iets waar mensen toch hun vragen aanvankelijk bij kunnen hebben net zoals ik die ook had voor COVID-19.

Wat valt er in het (online) werken voor Solutalks op? 

Naast dat ik ervaar dat de nabijheid met cliënten net zo goed is als tijdens offline werken, lijkt het cliënten soms zelf nog meer autonomie te geven om voor zichzelf dingen op te pakken en te ervaren dat ze zelf moeilijke omstandigheden kunnen doorstaan. Cliënten geven tot nu toe positieve feedback terug over de online behandelingen; het voelt vertrouwd, het past vaak makkelijk in hun leven en zorgt voor een rustmoment thuis. Tevens biedt het laagdrempelige, diepgaande zorg voor mensen die over de hele wereld wonen.

Waarin Solutalks voor mij er echt uitspringt is het zorgvuldig werken. Bijvoorbeeld doordat we geen wachtlijst hebben; als je je intake hebt dan ga je ook aan de slag met je behandeling. Tevens geven we bij een screening vaak al aan of Solutalks een passende plek lijkt voor een cliënt of niet en laten we ze zo niet lang afwachten. Tot slot is Solutalks erg outreachend naar cliënten, als iemand er niet is wachten we niet tot zij weer contact opnemen maar gaan we actief aan de slag om met ze in contact te blijven. Dat past erg bij mijn persoonlijke waarden!

De werkdag start met…? 

Ik ben een echte vroege vogel, dus ik vind het heerlijk om voor werk even te wandelen en iets voor mezelf te hebben gedaan. Nu probeer ik bijvoorbeeld elke ochtend even een kwartiertje Italiaans te leren. Maar vooral het even wandelen vind ik fijn omdat we toch een zittend beroep hebben. Het werken begint dan of met het rustig checken van mijn agenda of met een overleg met collega’s. De dagen vliegen daarna voorbij.

Online humor… 

Vaak merk ik dat cliënten geen gekke dingen tegenkomen in de technologie. Zelf vergeet ik wel eens dat mijn geluid uit staat, collega’s kunnen dan roepen en zwaaien omdat ze me wat willen vragen in onze online koffie/teamkamer maar dan hoor ik ze niet. Dat zorgt weer voor hilariteit.

Tot slot 

Ik krijg veel energie van de combinatie van het werk, nieuwe ontwikkelingen of taken op beleidsniveau oppakken en de leuke collega’s in een warm en gemotiveerd team. De motivatie en proactieve houding van andere collega’s werkt aanstekelijk. Iedereen wil Solutalks naar een steeds hoger niveau tillen en er valt altijd iets nieuws op te pakken of te leren.

Wordt jij onze nieuwe collega?

Spreekt het verhaal van Kim je aan en ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij Solutalks? Stuur ons een bericht via info@solutalks.nl of bel met onze office manager Stéphanie op 085- 0641 733 voor meer informatie. Wij zijn altijd op zoek naar collega KP-ers, GZ-psychologen, psychiaters, basispsychologen en vaktherapeuten.

Share This Post!

    Hoe heeft u ons gevonden?