1. Start direct een gesprek

Een paar woorden zijn vaak genoeg om helderheid te scheppen.

We willen voorkomen dat je onnodig lang in onduidelijkheid verkeerd of moet wachten op passende zorg. Daarom staan we je graag laagdrempelig te woord via videobellen, chat of telefoon.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen of heb je vragen over onze werkwijze of vergoedingen? Samen met ons onderzoek je in een kort gesprek of Solutalks bij jou past. Je weet direct waar je aan toe bent en als je het idee hebt dat Solutalks bij jou aansluit, dan plannen we een vervolggesprek in.

2. Intakegesprek

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Tijdens het intakegesprek verhelder jij samen met jouw behandelaar de problemen of klachten waar je in je dagelijkse leven mee worstelt. Ook krijg je uitleg over Solutalks, onze werkwijze en de verschillende behandelvormen. Daarna bepaal je samen met jouw behandelaar welk traject het beste bij jou past.

Eén intaketraject, één behandeling, één gezicht. Het is erg vervelend om telkens opnieuw je verhaal te doen. Als jíj daar vertrouwen in hebt, geeft de behandelaar die je hebt ontmoet tijdens het intakegesprek samen met jou ook de verdere behandeling vorm.

3. Jouw behandeling

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.

Wanneer je niet meer in staat bent om jouw situatie te veranderen, dan word je uitgedaagd jezelf te veranderen. Gedurende de behandeling werk je in jouw eigen tempo aan concrete doelen die je samen met je behandelaar op papier hebt gezet. Onze behandelingen richten zich niet alleen op vermindering van je klachten en zijn altijd toegesneden op jouw persoonlijke leven en de onderliggende oorzaak van de klachten. Door aandacht te hebben voor jouw gezonde krachten werk je aan een duurzaam herstel.

Bij alle behandelingen is het contact met je behandelaar de bepalende factor of de gesprekken helpen. In deze relatie is vertrouwen nodig, zodat je dingen kunt zeggen die je moeilijk vindt én er zaken besproken kunnen worden die niet makkelijk zijn om te horen.

4. Afronding van jouw behandeling

Met je hart in het hier en nu, je beide benen op de grond, de toekomst maken.

Als je klaar bent met de behandeling is het tijd om af te ronden. In deze fase maak je een plan voor de toekomst. Daarbij kijken we hoe je de hulpmiddelen die je je eigen hebt gemaakt zelfstandig kunt inzetten. Afscheid nemen van je behandelaar en behandeling vormt een belangrijk onderdeel van de laatste fase van jouw traject.

ERVARINGEN VAN ONS TEAM

“Doordat ik mijn cliënten in hun eigen vertrouwde omgeving spreek, lukt het mij makkelijker een ontspannen en veilige sfeer te creëren.”


Marleen Derks, Psycholoog

“Als online psychiater, weg van de klinische omgeving van een instelling, sta ik dichterbij mijn cliënten dan ooit tevoren. Korte lijnen, direct contact.”


Pepijn Steures, Psychiater

“Ik ben verrast door de openheid en verbondenheid die ik ervaar met mijn cliënten. Contact op afstand komt steeds heel dichtbij.”


Robin Brand, Psycholoog i.o.

Heb je een vraag of wil je een bericht achterlaten?

Neem simpelweg contact met ons op via het formulier hieronder.

    Hoe heeft u ons gevonden?