Voorjaarscongres NVvP 2019

Van 3 tot en met 5 april vindt in het MECC te Maastricht het 47e Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie plaats met de toepasselijke titel: “Psychiatrie van de toekomst”. Het veld is zich bewust van het feit dat de GGZ zichzelf opnieuw moet uitvinden, zowel voor de patiënten die zij bedienen, maar even veel voor de professionals die de zorg leveren is een nieuw toekomst perspectief van weznelijk belang om te ‘overleven’.

De toekomst

De NVvP stelt zichzelf tijdens dit congres belangrijke vragen. Hoe ziet de toekomst van de psychiatrie eruit? Hoe houdbaar is de DSM? Hoe behouden we onze medische identiteit? Hoe kunnen we behandelingen verbeteren of moeten we ons richten op herstel? Om hierbij stil te staan schets de congrescommissie vijf vergezichten, waarvan elke congresdag twee thema’s worden uitgelicht.

  • Van DSM naar trans diagnostisch/dimensioneel – grip op de heterogeniteit en complexiteit van de werkelijkheid

  • N=1 of RCT – Geeft onderzoek op individueel niveau ons meer zicht op het effect van behandelingen

  • Hypothese gedreven of Hypothesevrij (BIG DATA) – HYpothese, modellen, big data, AI

  • Spreekkamer of online/ E-Health – De wachtkamer obsoleet. Wat winnen we met online contact?

  • Richtlijnen of patiënt narratief – Verhalenbanken en herstelbeweging versus zorgstandaarden en richtlijnen

Het programma van het congres is hier inzichtelijk. Met een gevarieerd dagprogramma, diverse workshops, symposia en discussiegroepen belooft het een inspirerend en leerzaam congres te worden. Solutalks hoopt je daar tegen te komen!

Deel deze pagina

    Hoe heeft u ons gevonden?